Za czym tęsknią Polacy w Tajlandii? Co nam przywieźć z Polski?
Wpaniała kuchnia tajska i doskonałe owoce w Tajlandii nie wystarczają tym, którzy są poza Polską dłuuugo. Trwa akcja dożywiania polskich instruktorów na obczyźnie. Każdy, kto znajdzie w walizce trochę miejsca proszony jest o niezwłoczne zapełnienie go smakołykiem z poniższej listy 🙂
- ogórki kiszone;
- kapusta kiszona;
- kaszanka;
- płaty śledziowe w oleju Lisner, śledzie marynowane
- majonez Kielecki;
- ser żółty miękki typu salami, gouda;
- ser wędzony;
- ser kozi;
- twaróg tłusty;
- domowe przetwory;
- suszone grzyby;
- kiełbasa swojska;
- każda ilość dobrego miodu 😉
- kasza gryczana, kasza jaglana;
- powidła śliwkowe;
- wiśniówka, pigwówka, orzechówka 🙂
Więcej o nas – Polakach mieszkających na stałe w Tajlandii